Urządzenia i Akcesoria
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6, TM7)
Składniki
-
1200 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
300 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
150 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
150 g pieczarek
-
400 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. podwawelskiej, śląskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
-
200 g kostek boczku
-
masło ilość do natłuszczenia, plus dodatkowa ilość zimnego masła pokrojonego w 3 mm plastry, do obłożenia (ok. 40 g)
-
2 - 3 liście białej kapusty
-
1 ½ łyżeczki soli
-
4 szczypty majeranku, suszonego
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Sałatka z kurczakiem; Ryż na mleku z karmelizowanymi gruszkami
1 godz. 15 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 min
Surówka rainbow slaw (TM6, TM7)
15 min
Placki z tartych ziemniaków (TM6, TM7)
45 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6, TM7)
10 min
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM5)
2 godz. 10 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1 godz. 15 min